Bli gravid med en fertilitetsmonitor

Slik blir du gravid med en fertilitetsmonitor

Bli gravid med en fertilitetsmonitor. En fertilitetsmonitor eller en fertilitetscomputer som de kalles fungerer både som eggløsnings- og graviditetstest i hver syklus. Den viser også prognose for neste eggløsning inntil 6 dager frem i tid. Fertilitetsmonitoren kan også brukes som naturlig hormonfri prevensjon etter graviditet, og er like sikker som hormonell prevensjon. Vi skal i denne artikkelen ta for oss hvordan du blir gravid med en fertilitetsmonitor, og når bør du bruke en fertilitetsmonitor for å bli gravid.


Det finnes en fertilitetsmonitor som er spesielt laget for å øke sjansene for å bli gravid. Den heter Ladycomp 6B – Baby og er spesielt tilrettelagt for graviditet. Du får dato for neste forventede eggløsning allerede fra dag 2 i syklusen – samtidig som korresponderende termin vises. Ved graviditet, blir biologisk termin regnet ut med en dags nøyaktighet. En brukerundersøkelsen i 10 land viste at av alle som uten hell hadde prøvd å bli gravide i mer enn 1 år, kom 80% i mål på naturlig vis etter de anskaffet seg en Ladycomp Baby. Tallet er overbevisende, og det er ofte slik at man ikke ser det enkleste, og at det blir fort synlig når man bruker fertilitetsmonitoren Ladycomp 6B.

Sliter dere med å bli gravid er en investering i Ladycomp 6B – Baby er sannsynligvis det smarteste dere kan gjøre. Sammenlignet med alle andre tiltak som f.eks eggløsning- og graviditetstester (som dessuten fort blir dyrt), fertilitetsapper osv, får du full kontroll og oversikt direkte i displayet og ser f.eks hvordan eggløsningen varierer og når. Du får dette kun ved å måle temperatur hver morgen. Resten går automatisk. Når dere så går i gang med Ladycomp, så sett en tidshorisont på 12 måneder. Er dere ikke gravide etter 4 sykler, kobler dere Ladycomp 6 eller 6B til PC/Mac og genererer en datautskrift dere sender PFC Nordic for tolkning. Dere vil da få klart svar om det grunnleggende er i orden eller om det kun er noen enkle skritt som anbefales før eventuell utredning.

Når bør du bruke en fertilitetsmonitor for å bli gravid

Svarer du svarer NEI, tvilende eller vet ikke på et eller flere av spørsmålene 1-11 eller JA på 12-14, anbefales det deg å gå i gang med en fertilitetsmonitor som Ladycomp 6 eller 6B for å bli gravid.

1. Vet du ikke når du har eggløsning?
2. Tror du du har sykler uten eggløsning?
3. Har du høy eller lav BMI – og vet du om dette kan ha innflytelse på syklusen?
4. Vet du om kroppen lager nok progesteron etter eggløsning?
5. Vet du om det er 9 eller flere dager med høy temperatur fra eggløsning til mens?
6. Vet du om det er balanse mellom østrogen og progesteron i syklusen din?
7. Hvis du har en syklus som varierer i lengde, vet du når du har eggløsning fra syklus til syklus?
8. Vet du om du har et asynkront syklusmønster – dvs kort-lang-kort-lang osv og når du har eggløsning?
9. Hvis du har endometriose, vet du om du da har eggløsning og når?
10. Hvis du har PCOS, vet du om, og når du har eggløsning?
11. Hvis du har en eggleder eller en eggstokk, vet du når du har eggløsning på den «riktige»?
12. Opplever du gjentatte spontanaborter?
13. Har mannen problemer som nedsatt sædkvalitet?
14. Har dere planer om eller holder dere på med fertilitesbehandling, IVF/ICSI?

Brukererfaringer med fertilitetsmonitoren Ladycomp Baby

Brukertips og erfaringer med Laydcomp. Les hvilke erfaringer brukere har med Ladycomp, og hva du kan forvente deg ved å bruke Ladycomp som hormonfri og naturlig prevensjon, eller for å bli gravid.

1. Jeg hadde hørt om PFC og Ladycomp og hadde akkurat fått mitt andre barn. Etter 15 år med p-piller hadde jeg ikke lyst til å ta mer hormoner. Jeg begynte å bruke Ladycomp PFC i juni 2004, og er veldig fornøyd. Det fungerer jo! Det er lettvint å bruke og jeg har funnet fram til min faktiske syklus. Det gjør at jeg føler meg mer i ett med meg selv. Det er så deilig å slippe å ta disse pillene. Etter hvert bestemte vi oss for å få barn nummer tre og det var jo fort gjort ettersom jeg jo nå kjente til når jeg hadde eggløsning.

Det er herlig å kjenne sin egen kropp. Man mister jo helt forholdet til sin egen syklus ved bruk av p-piller. Jeg tror også min mann nå merker at humøret mitt er bedre og mer stabilt. Han liker tanken på at vi nå har full kontroll sammen. Jeg har anbefalt PFC til venner og er ikke redd for å skryte av den. Først ut var min beste venninne, og hun er kjempefornøyd. Det er jo helt naturlig, og jeg tror kvinner i dag er blitt mye mer bevisst på hva man putter i sin egen kropp.

2. Selv var jeg student den gang. Jeg husker at jeg syntes dette var spennende, men valgte likevel å vente litt med kjøpe. Men etter at jeg møtte ham jeg er gift med i dag og følte meg trygg på at det ville bli oss to, var PFC og Ladycomp et enkelt valg for meg. I dag har jeg brukt Ladycomp i snart fem år. Vi fikk vårt første barn for vel ni måneder siden.

Jeg leste en del om Ladycompen før jeg begynte å bruke den. Så jeg følte meg trygg på teknologien, og på at jeg ikke plutselig fikk en overraskende graviditet. Slik sett stolte jeg på den fra dag en. Så har den da også fungert perfekt. Den viser økt temperatur når jeg har hatt eggløsning, og lavere temperatur fra mensen. Alt i alt har jeg faktisk lært min egen kropp mye bedre å kjenne etter at jeg fikk meg enLadycomp. Nå vet jeg mer om hvordan den fungerer. Bruker man eksempelvis p-piller behøver man ikke gjøre noe annet enn å putte tablettene i seg. For både meg og andre har PFC Computeren gitt mer innsikt i egen kropp. Da jeg lærte meg litt mer om hvordan den virker, var prinsippene bak den enkle. Den har fungert godt som prevensjon, og den fungerte like godt da vi bestemte oss for å lage barn.

Jeg brukte p-pillen før jeg begynte med Ladycomp. Har aldri vært noen fanatiker, men må vel innrømme at jeg ikke likte å putte i meg hormoner hver dag. Bare det å slippe de daglige hormonene gav meg en god følelse. Hadde jeg bare fortsatt med P-pillen, kunne jeg risikert å ha gått mange år av mitt liv på den. Det er et tankekors, synes jeg. Jeg anbefaler gjerne PFC til kvinner som lever i et stabilt forhold. For meg, og for mange andre, er dette et godt og langsiktig valg.

Oversikt over andre fertilitetsmonitorer på det norske markedet

Fruktbarhetsmonitorer er laget for å forbedre sjansene dine for å bli gravid, eller som naturlig hormonfri prevensjon for å unngå å bli gravid. Det å bruke en naturlige metode er både trygt og godt, og en fertilitetsmonitor har like høy sikkerhet som hormonell prevensjon.

Ladycomp
LadycompLadycomp er et trygt, hormonfritt, og naturlig prevensjonsmiddel uten bivirkninger. Den finner din eggløsning med 99,3% sikkerhet og varsler deg om de dagene du er fruktbar, og kan bli gravid. Du måler temperaturen i munnen hver morgen når du våkner, og får direkte en fruktbarhets prognose som du kan stole på. Med Ladycomp får du en avansert statistikk og full oversikt over din menstruasjonssyklus til en hver tid. Les mer om Ladycomp

Pearly
Pearly hormonfri prevensjonPearly er et sikkert, hormonfritt og naturlig prevensjonsmiddel helt uten bivirkninger. Pearly er en liten og lett computer som og gjør det vesentlige. Den viser grønt symbol på sikre dager, rødt symbol på usikre, og blinker mot rødt når eggløsning kan forventes. Sikkerheten ved Pearly prevensjon er 99,3%. Pearly teller dagene i syklusen fra første dag i menstruasjonen. En eventuell graviditet vises ved at rødt-gult-grønt markeres samtidig, vanligvis 18-20 dager etter eggløsning. Les mer om Pearly