Sjansen for å bli gravid

Hva er sjansen for å bli gravid hvis jeg har sex uten å bruke prevensjon eller min prevensjon svikter? Nesten hver gang du har sex uten å bruke prevensjon er det en sjanse for at du kan bli gravid. Bruk av nødprevensjon kan redusere risikoen.


Sjansen for å bli gravid hvis du har ubeskyttet sex og ikke bruke nødprevensjon etterpå varierer, avhengig av hvor du er i din månedlige syklus. Forskere har beregnet den gjennomsnittlige risiko på ulike tidspunkt i en kvinnes månedlige syklus, men det er viktig å huske på at risikoen kan være høyere eller lavere. Risikoen er høyest på de dagene rett før du har eggløsning (når eggstokkene slipper egg), og dagen for eggløsning. Du kan ikke vite sikkert når du har eggløsning, så forskere har beregnet den gjennomsnittlige risiko for graviditet basert på en kvinnes månedlige syklus. Les mer om hvordan vite når du har eggløsning

I løpet av de to første dagene av en kvinnes menstruasjonssyklus (dag 1 er den første dagen av blødning), er den gjennomsnittlige sjansen for å bli gravid tilnærmet null. Etter de to første dagene, begynner risikoen å stige jevnt og trutt, når 9% rundt dag 13. Så begynner det å avta sakte før det flater ut på ca 1% på dag 25. Det holder seg på omtrent 1% for resten av syklusen din. Den gjennomsnittlige månedlige syklus varer 29 dager, men det er helt normalt å ha en syklus som varer så lite som 20 dager eller mindre, eller så lenge som 40 dager eller mer.

Hvordan øke sjansen for å bli gravid
Når man først har bestemt seg for å få barn sammen med partneren sin, vil de fleste at det skal skje så fort som mulig. For noen par klaffer det på første forsøk, mens de aller fleste må smøre seg med litt mer tålmodighet før drømmen blir oppfylt.

Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. I tillegg er den genial prevensjon. Du har alt i ett og trenger ingen eggløsnings- eller graviditetstester. Ladycomp Baby forutsier neste eggløsning med høy nøyaktighet allerede fra dag 2 i syklusen og gir deg samtidig tilhørende termin, bekrefter deretter eggløsning, markerer om samleie(r) har klaffet tidsmessig med denne og viser eventuell graviditet og termin. Du har full kontroll og kan til enhver tid se tempraturdata i displayet. Disse vises for de siste 12 mnd i kalenderform eller som kurve med markerte, bekreftede eggløsninger. Les mer om Ladycomp Baby