Rare og pinlige bivirkninger ved graviditet som legen glemmer å nevne

En gravid kvinne utstråler en viss gravid sjarm før de promper i heisen eller snorker som en tåkelur om natten. Faktum er, mange ekle ting skjer med kroppen din når du er gravid, rare symptomer dine venner kan være flau over å fortelle deg om, eller at legen din glatter dem over fordi de ikke er store helsemessige bekymringer. Gravide kvinner har spørsmål om hva som skjer, men de blir bare fortalt at det er normalt. Men når du har fått overdreven gass eller finner merkelige ting på huden din, er normal det siste du føler deg. Her er rare og pinlige bivirkninger ved graviditet som legen glemmer å nevne.


Hva kom ut av meg?

Symptomer: Klissete hvit eller lys gul utflod kan komme hele tiden under svangerskapet, slik at du har et hyppig behov for nytt undertøy. Snakk med legen din om det utvikler seg en ekkel lukt, klør, brannsår eller blir gulgrønn, veldig tykk eller vassen, da du kan ha en infeksjon.

Årsak: Økte hormoner og vaginal blodstrøm.

Hvordan håndtere: Bruk tynne bind og bruk våtservietter for rask rensing.

Jeg lekker når jeg ler

Symptomer: Du ler, nyser og lekker.

Årsak: Vel, la oss se. Du oppfordres til å drikke mye veske når du er gravid, du har 10 kilo ekstra fra babyen, og livmoren sitter på blæren. Det virker ganske opplagt.

Hvordan man skal håndtere: Gå på do ofte. Jo mer du holder deg, jo mer er det å lekke. Bruk tynne bind og alltid ha et ekstra par undertøy med deg.

Oppblåst og mye gass

Symptomer: Oppblåsthet og noen ganger smertefulle kramper i magen, og trangen til å prompe ofte.

Årsak: Tarmen er svak under svangerskapet, takket veare progesteronen som sirkulerer i kroppen din.

Hvordan man skal håndtere: Teoretisk behandling av forstoppelse bør minimere gass og oppblåsthet. Det er ikke alltid så enkelt. Sjekk ditt inntak av de vanlige mistenkte matvarene som brokkoli, rosenkål, kål, blomkål, mais, løk og kullsyreholdige drikker. Hvis problemet vedvarer eller blir verre, snakk med helsepersonell.

Nesen renner, men jeg er ikke syk

Symptomer: Du kan føle at du har en evigvarende forkjølelse, og blåser nesen konstant.

Årsak: Dine økte hormoner og blod produksjon kan forårsake slimhinnene til å hovne opp, bli tørre og blø.

Hvordan man skal håndtere: Bruk saltvann nesedråper, drikk rikelig med væske, og bruk en luftfukter. Hvis du har neseblod, ikke bøy hodet tilbake. Hold hodet rett og klemm neseborene sammen inntil blødningen stopper, noe som vanligvis tar omtrent fem minutter. Putt deretter is over neseryggen og klemm den igjen, hvis det er nødvendig. Hvis blødningen vedvarer, ring din lege.

Jeg høres ut som en motorsag om natten

Symptomer: Du vet hvordan bestefaren din høres ut om natten?.

Årsak: Du kan skylde på dine hovne slimhinner igjen. Din tette nese tvinger deg til å puste gjennom munnen og snorke.

Hvordan man skal håndtere: Bruk saltvann nesedråper før du går i dvale, og i løpet av natten, hvis det er nødvendig. Sov på din side av sengen og invester i en kropp pute for å holde deg fra å rulle over. Bruk en luftfukter og støtt deg opp med noen ekstra puter.

Jeg svetter som en gris

Symptomer: Svette overalt, under armene, mellom beina, på magen, ansiktet og halsen.

Årsak: Stoffskiftet er i høygir, og ekstra blod pumper gjennom kroppen og varmer huden. Svette er kroppens måte for avkjøling.

Hvordan man skal håndtere: Unngå syntetiske stoffer, og drikk rikelig med væske.

Jeg sikler som en baby

Symptomer: Noen gravide produserer opp til tre eller fire liter overflødig spytt i døgnet.

Årsak: Ingen er helt sikker på grunnen til overdreven spyttproduksjon, men hormoner har vanligvis skylden for alt mens du er gravid, så hvorfor ikke spytt?

Hvordan man skal håndtere: Spytte det ut kan være det eneste alternativet, men du kan prøve å begrense stivelse i kosten eller drikke vann med sitronsaft.

Ting vokser på huden min

Symptomer: Du har alltid hørt at huden din vil gløde under graviditeten. Du kan legge merke til mørke flekker i ansiktet ditt, en mørk linje på magen, edderkopp årer på armer, bryst, nakke og ansikt, eller biter av huden din blir hengende fra dine bryster, armhulene eller halsen.

Årsak: Kroppen din produserer ekstra melanin, som forårsaker de mørke flekkene. Økt blodproduksjon far skylden for edderkopp årer.

Hvordan man skal håndtere: Ikke mye man kan gjøre her, det aller meste vil forsvinne av seg selv etter graviditeten. Er det ting som ikke forsvinner av seg selv kan du kontakte lege.

Mine brystvorter er på størrelsen med en middagstallerken

Symptomer: Brystvortene vokser og blir mørkere. I tillegg kommer det små klumper på brystvortene som kan skille ut væske.

Årsak: At brystvortene blir mørkere er et eksempel på hyperpigmentering fra hormoner, og noen sier dette er naturens måte å hjelpe nyfødte med å finne ditt bryst. De små klumpene er kjertler som kan bidra til å holde den utrakte huden rundt brystvorten smurt.

Hvordan man skal håndtere: Avstå fra toppløs soling. Eksponering for solen kan gjøre hyperpigmentering permanent. Og selv om brystvortene alltid vil være litt mørkere enn de en gang var, vil de krympe når du er ferdig med amming.

Beina mine ser ut som et veikart

Symptomer: Forstørrede, svulmende lilla eller svarte årer oppstår oftest på bena, men kan også dukke opp i kjønnsleppene. Og de viltre hemorroider er faktisk åreknuter i anus.

Årsak: En opphopning av blod i venene kommer som regel på grunn av press fra livmoren.

Hvordan man skal håndtere: Ikke stå i lengre perioder av gangen, hold bena opp når du kan, og unngå å krysse dem.

Rare og pinlige bivirkninger ved graviditet som legen glemmer å nevne

Rare og pinlige bivirkninger ved graviditet som legen glemmer å nevne

Skoene mine passer ikke

Symptomer: Det kan hende at skokolleksjonen din vil være ute av drift i noen måneder. Du legger kanskje merke til at skoene ikke passer helt som før, eller at du ikke er komfortabel i dine favoritt joggesko.

Årsak: Væskeansamling er vanlig under svangerskapet, og føttene kan hovne opp til en størrelse større. Det er en sjanse for at føttene ikke vil gå tilbake til sin opprinnelige størrelse etter at babyen kommer.

Hvordan man skal håndtere: Komfort er nøkkelen, så ikke prøv å presse deg inn i dine gamle sko. Hvis skoen ikke passer, må du ikke bruke dem og ikke vær redd for å kjøpe en størrelse større.

Min tannbørste er blodig

Symptomer: Blødende tannkjøtt er vanlig i svangerskapet, og du kan legge merke til knuter kalt «graviditet svulster» på tannkjøttet, men de er ufarlig og vil forsvinne etter fødsel.

Årsak: Hormonelle endringer fører til ekstra blodtilførsel til tannkjøttet. Med alt det ekstra blodet, kan tannkjøttet hovne opp og bli mer følsomt.

Hvordan man skal håndtere: Puss tennene to ganger om dagen, men bytt til en myk tannbørste og børst forsiktig. Gravide kan få mer plakk, så planlegge regelmessige en tannlegetime for rengjoring og sjekk.

Hvem sin stemme er dette

Symptomer: Hvis stemmen din høres litt skurrende eller enda et par oktaver lavere, ikke bekymre deg. Du opplever bare en annen merkelig graviditet symptom. Du kan selv legge merke til endringer i din sangstemme og rekkevidde.

Årsak: Stemme endringene skyldes igjen hormoner. Endringene i østrogen og progesteron under svangerskapet kan føre til hevelse i stemmebåndene, noe som kan føre til at du høres annerledes når du snakker eller synger.

Hvordan man skal håndtere: Stemmen din bør gå tilbake til det normale etter at babyen kommer, men det kan ta noen måneder. Hvis du er en sanger eller bruker stemmen profesjonelt, snakk med OB / GYN hvis det skaper problemer. Du må kanskje få en henvisning til en spesialist som kan hjelpe.

Smerter i hoftene

Symptomer: Holder hoftesmerter deg våken om natten eller hindrer deg fra å gå mer enn noen få skritt uten smerter? Jepp, dette er en annen vanlig bivirkning av svangerskapet som dine venninner ikke advarer deg mot.

Årsak: Hoftesmerter er vanlig i tredje trimester, og hoftesmerter er forårsaket av relaxin, et hormon som forbereder kroppen din for levering. Relaxin myker leddene og utvider hoftene for å hjelpe barnet å komme ut under fodsel.

Hvordan man skal håndtere: Dine hoftesmerter vil ikke gå bort før babyen kommer. Sov med puter mellom bena, og unngå å krysse dem. Yoga, strekking og svømming kan hjelpe, og ikke glem å unne deg en massasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *