Når kan man bli gravid

Når kan man bli gravid i den månedtlige syklusen. Det er akkuratt det det handler om, det er kun et par dager hver måned det er mulig å bli gravid. For å treffe disse dagene må du ha kjennskap til din egen syklus og tidspunkt for eggløsning. Her er hvordan du kan maksimere dine sjanser for å bli gravid i løpet av måneden.


Fase 1: Mensen
I hovedsak er menstruasjon den månedlige utstøtingen av endometrium, den indre membranen av livmoren. For de fleste kvinner, varer dette mellom tre og sju dager. Mensen er en del av det å være kvinne og en forutsetning for vår mulighet til å lage barn. Selv om du ikke nødvendigvis kjenner noen lengsel etter barn, gir kroppen deg beskjed om at du er i stand til det. Hver måned øker livmorslimhinnen litt i omfang, som forberedelse til en potensiell graviditet. Omtrent halvveis i menstruasjonssyklusen, frigir eggstokkene et egg, og hvis det egget blir befruktet forblir livmorslimhinnen intakt. Hvis egget ikke blir befruktet, begynner livmoren ca. 14 dager etter eggløsningen å støte ut slimhinnen og de stoffene og væskene som har samlet seg i livmoren, blant annet blod. Det tar et par dager, og det er det vi kaller mensen!

Ved den tredje dagen av mensen, stiger nivåene av progesteron og østrogen. Rundt dag fire begynner eggstokkene å forberede seg for utgivelse av et egg. Dine sjanser for å bli gravid: Nesten null, men det finnes unntak. Det er ikke skadelig å ha samleie, og noen kvinner ser det som en god tid til å ta en pust i bakken. Les mer om man bli gravid når man har mensen

Fase 2: For eggløsning
Det anbefales å ha sex ofte – to til tre ganger i uken, men annenhver dag hvis du kan – kort tid etter at du slutter å ha mensen for å dekke perioden innen eggløsning. Grunnen til det er at rundt dag sju av syklusen din, vil du legge merke til en utflod som virker litt klissete å ta på. Innen noen få dager, vil den bli hvit og kremaktig. Dette er et signal om at fruktbarheten er på vei tilbake igjen. Det betyr ikke at egget er sluppet ennå, men det er en god indikator på at eggløsningen er på vei og at slimet i livmorhalsen er et trivelig miljø for sædcellene.

Husk at sædcellene kan leve opp til fem dager, så dette er tiden for å få noen av hans svømmere på plass. En studie viste at folk som hadde sex bare en gang i løpet av denne fasen, selv fire til fem dager før eggløsning, likevel ble gravid. Dine sjanser for å bli gravid er god. Et egg er ikke teknisk utgitt i denne fasen, men du ønsker å trappe opp din seksuelle aktivitet i tilfelle at du har eggløsning tidligere enn planlagt.

Fase 3: Eggløsning
Velkommen til prime time for unnfangelsen! Uansett hvor lenge mensen din er, starter vanligvis eggløsning ca 14 dager før neste planlagte periode. Når det skjer, stiger kroppstemperaturen omtrent en halv grad. Men husk at dette skjer etter at du allerede har hatt eggløsning, noe som kan være for sent. En annen god indikasjon på fruktbarhet er en endring i konsistensen i slimet i livmorhalsen. Du vil se en utflod som øker i mengde, og konsistensen er som eggehvite. Dette signaliserer at det er den perfekte tiden til å ha samleie, Test selv ved å stikke pekefingeren og tommelen i skjeden for å få en prøve, og deretter presse fingeren og tommelen sammen. Hvis konsistensen er tynn og sprer seg lett mellom to fingre er du klar.

Dine sjanser for å bli gravid i denne perioden er høy, hvis du har sex innen 36 timer. Noen egg som er utgitt lever ikke lenger enn 12 timer. Faktisk er det best om hans svømmere møte dine egg i løpet av fire til seks timer etter egget er sluppet. Data viser at det å ha sex annen hver dag er like effektivt som å gjøre det hver dag. Les mer om hvordan vite når du har eggløsning

Fase 4: Etter eggløsning
Også kjent som lutealfasen, denne siste delen av syklusen varer i minimum 12 dager, og opptil så mange som 16. Progesteronnivaet begynner å stige og signaliserer at eggstokkene ikke trenger å slippe noen flere egg denne måneden. Slimet i livmorhalsen vil tørke opp og lage en plugg for å hindre at ytterligere sædceller kommer inn i livmoren. Dine sjanser for å bli gravid er lav. Når egget har blitt sluppet, er det ikke mye som kan gjøres før neste måned. Men det er absolutt ingen skade å ha sex hvis du er i humør til det!