Når er det størst sjanse for å bli gravid

Det er størst sjanse for å bli gravid i perioden man er fruktbar, som kan vare opp til seks dager hver måned. Disse seks dager er de fem dagene før, og den dagen eggløsningen skjer, når kroppen slipper et egg. Ditt egg vil overleve i ca en dag når det slippes. Spermceller kan overleve i opptil en uke. Dermed er det et seksdagers vindu for sædcellene å møte og befrukte et egg, og dette er perioden når er det størst sjanse for å bli gravid.


Du er mest sannsynlig å bli gravid hvis du har sex en eller to dager før du har eggløsning. Men det er vanskelig å fastslå den eksakte dag eller to rett før eggløsning. Så hvis du ikke vil at sexlivet skal bli styrt av en kalender, er det beste alternativet å ha sex hver andre eller tre dag i denne perioden.

Når du har eggløsning i en gitt syklus avhenger av lengden av menstruasjonssyklusen og hvor regelmessig mensen er.
En menstruasjonssyklus kan være så kort som 22 dager eller så lenge som 36 dager. I gjennomsnitt får en kvinne hennes periode mellom 12 dager og 14 dager etter at hun hatt eggløsning.

Hvis du har en 28-dagers menstruasjonssyklus, vil du sannsynligvis ha eggløsning rundt midten av syklusen din. Hvis du har en kort syklus, kan du eggløsning innen noen dager etter mensens slutt. En lang syklus kan bety at du ikke vil få eggløsning før to uker etter mensen er avsluttet.

Nesten halvparten av alle kvinner har en sykluslengde som varierer med mer enn syv dager. Hvis din menstruasjonssyklus er forskjellig fra en måned til måned, kan din fruktbarhetsperiode også variere etter ca en uke mellom hver periode. Det er derfor det er best å ha sex hver annen eller hver tredje dage gjennom syklusen. Det er mer effektivt enn å fokusere på de dagene du tror du er i ferd med å få eggløsning. Dette vil også forbedre kvaliteten på spermcellene i forhold til å ha daglig sex.

Hvordan vet jeg når jeg er i ferd med å få eggløsning?
Du kan være veldig bevisst på når du har eggløsning, eller du merker ikke noen endringer i det hele tatt. Hvis du ønsker å bli gravid, er det viktig å kjenne kroppen sin godt. Tegn på at du nærmer deg eggløsning kan starte rundt tre uker før du forventer neste menstruasjon.

Tegn du kan se etter:

 • Økt utflod som er våtere, og som stretchy eggehvite. Dette kalles frukt slim.
 • Littt ubehag på den ene siden av magen.
 • Føler deg mer sexy.

  En av de enkleste måtene å finne ut dine fruktbare dager på er å sjekke slimet i livmorhalsen hver dag. Endringer i mucus er en av de enkleste ting for deg å få øye på.

  Kan uregelmessige syklusser gjøre det vanskeligere å bli gravid?
  Uregelmessig menstruasjon betyr ikke nødvendigvis at du er mindre fruktbar enn kvinner med regelmessig menstruasjon. Men hvis mensen er uregelmessig eller er mer enn 36 dager fra hverandre, er det verdt å få dette undersøkt av en lege. Noen ganger er uregelmessige sykluser forårsaket av forhold som Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) eller en skjoldbrusk lidelse. Disse forholdene kan påvirke sjansene for å bli gravid, så det er bedre å sjekke dette så tidlig som mulig.

  Jo mer uregelmessig mensen er, jo vanskeligere kan det være å finne ut når du er fruktbar. Prøv å ha sex når du oppdager to eller flere dager med våt, glatt slim. Det finnes også gode hjelpemidler for å bli gravid. Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. Er også ideell til prevensjon etter svangerskap, med 99,3% sikkerhet. Med en Ladycomp vil du ha full kontroll over din syklus og tidspunkt for eggløsning. Den har og en kjønnsprognose som viser med et symbol ( jentesymbol og guttesymbol ), når du kan bli gravid med en jente eller gutt. Les mer om Ladycomp Baby