Når er den beste tiden å ha sex hvis vi prøver å bli gravid?

Timing er alt. Sperm kan leve i tre til fem dager, men et egg kun 12 til 24 timer. For å øke sannsynligheten for unnfangelse, er det viktig å ha daglig samleie i dagene før eggløsning, og på den dagen du har eggløsning. En god tilnærming er å ha sex en til to dager før eggløsning, og igjen den dagen du har eggløsning. På den måten er det større sannsynlighet for en sunn tilførsel av sperm i egglederen når et egg slippes.


Selvfølgelig er nøyaktig når en kvinne har eggløsning ikke helt klart. Det avhenger blant annet av lengden på menstruasjonssyklusen. En kvinne har vanligvis eggløsning ca 14 dager før hennes neste periode, ikke midt i syklusen. Hvis du har en 28-dagers syklus, som er gjennomsnittet, så ville du ha eggløsning omtrent halvveis i syklusen din. Men hvis du har en 35-dagers syklus, vil du ha eggløsning rundt dag 21, ikke dag 17. Dag 1 er den første dagen i menstruasjonen.

Hvordan vet jeg når jeg har eggløsning?
Noen kvinner vet og merker når de har eggløsning. Men de fleste kvinner merker ikke noen endringer i det hele tatt. Hvis du tenker på å bli gravid, kan du prøve å spore syklus for et par måneder. Noen tegn på eggløsning er:

– Økt utflod som er egg-white lignende

– En svak temperaturøkning (0,4 til 1 grad Fahrenheit) i basal kroppstemperatur, eller BBT, som du kan oppdage ved å ta temperaturen hver morgen før du går ut av sengen. Du kan spore syklusen din hvis du kartlegger din BBT for et par måneder.

Hvis du fortsatt har problemer med å finne den eksakte datoen for eggløsning, kan du vurdere å prøve en BabyComp, den vil vise deg nøyaktig dag for eggløsning, og vil gi deg svar på hvilke dager du er mest fruktbar.

Min er syklus er uregelmessig, vil det bli vanskeligere for meg å bli gravid?

Beste tiden å ha sex hvis vi prøver å bli gravid?

Beste tiden å ha sex hvis vi prøver å bli gravid?

De fleste kvinner har ca 12 perioder i året, men noen har færre eller enkelte perioder ikke i det hele tatt. Stress, tung trening, og vekttap kan føre til avbrudd i perioden. Jo mer uregelmessig menstruasjonen er, desto vanskeligere er det å forutsi eggløsning.

Hvis din syklus er 28 dager en måned, 21 dager neste måned, og 32 dager i påfølgende måned. Bør du holde oversikt over dine menstruasjonssykluser i noen måneder. Deretter trekke fra 17 i din korteste syklus og 11 fra den lengste syklusen. Dagene mellom de to er dagene du mest sannsynlig vil være fruktbar.

Hvis syklusen er uregelmessige eller mer enn 35 dager fra hverandre, få råd hos din lege eller en fruktbarhet spesialist for å se etter andre årsaker til en uregelmessig syklus, som for eksempel polycystisk ovariesyndrom (PCOS), ovarial dysfunksjon, skjoldbrusk lidelse, overdreven vekttap eller et forhøyet nivå av prolaktin.

Kan vi ikke bare prøve og se hva som skjer?
Selvfølgelig, trenger du ikke måle basal kroppstemperatur eller holde kompliserte logger hvis du ikke vil. Du trenger ikke engang å få orgasme for å bli gravid. Prøv å ha sex minst to til tre ganger i uken konsekvent, og du vil mest sansynlig bli gravid helt naturlig uten ekstra arbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *