Bli Gravid med Lady Comp Baby Feritlitetsmonitor

Kan man være gravid selv om man har mensen

Kan man være gravid selv om man har mensen? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-3 månedene.


Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Derfor er det noen som ikke vet at de er gravid før det har gått en stund. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent. Hvis du mistenker at du er gravid, så bør du ta en test. Skulle du fortsatt føle deg gravid og en test ikke slår ut, så kan ta en tur til fastlegen for å fa bekreftet om du er gravid.

Kan du være gravid?

Noen symptomer kan dukke opp i den tiden du har gått glipp av en periode, eller en uke eller to senere. Faktisk har 7 av 10 kvinner symptomer etter de er seks uker på vei. Les mer om graviditet symptomer og tegn på graviditet. Men hvis du opplever noen de 8 graviditet symptomene nedenfor, burde du ta en graviditetstest.

1. Humørsvingninger

Det er vanlig å ha humørsvingninger i løpet av svangerskapet, blant annet på grunn av hormonelle endringer som påvirker dine nivåer av nevrotransmittere (kjemiske budbringere i hjernen). Alle reagerer forskjellig på disse endringene. Mange erfarer økte følelser, både gode og dårlige, andre føler seg mer deprimert eller engstelig.

2. Oppblåsthet

Hormonelle endringer i tidlig graviditet kan gi deg følelsen av oppblåsthet, lik den følelsen noen kvinner har like før menstruasjonen. Det er derfor klærne dine kan føle seg mer tettsittende enn vanlig, selv tidlig i stadiet når livmoren fortsatt er ganske liten.

3. Hyppig vannlating

Kort tid etter at du har blitt gravid, vil hormonelle endringer føre til en kjede av hendelser som øker hastigheten på blodstrømmen gjennom nyrene dine. Dette fører til at blæren fylles opp raskere, og du må tisse oftere. Dette symptomet kan starte så tidlig som seks uker inn i første trimester. Hyppig vannlating vil fortsette, og øke i intensivitet ettersom svangerskapet utvikler seg. Blodvolumet øker dramatisk i løpet av svangerskapet, noe som fører til ekstra væske blir behandlet, og ender opp i blæren. Problemet forsterkes gjennom svangerskapperioden ettersom din voksende baby gir mer press på blæren.

4. Tretthet

Trøtt plutselig? Ingen vet sikkert hva som forårsaker tidlig trøtthet under graviditet, men det er mulig at raskt økende nivåer av hormonet progesteron bidrar til søvnighet. Morgenkvalme og måtte urinere ofte i løpet av natten kan føre til tretthet også. Du bør begynne å føle deg mer energisk når du går inn i andre trimester, selv om tretthet vanligvis kommer tilbake sent i svangerskapet når du bærer rundt mye mer vekt, og noen av de vanligste plagene i svangerskapet gjør det vanskeligere å få en god natts søvn.

5. Hovne bryster

En av de tidligste tegn på graviditet er følsomme, såre bryster forårsaket av økende nivåer av hormoner. Sårhet og hevelse kan føles som en overdrevet versjon av hvordan brystene føles før mensen. Ubehag bør avta betydelig etter første trimester, ettersom kroppen justerer seg til hormonelle endringer.

6. Kvalme

For noen kvinner kommer ikke morgenkvalme før en måned etter unnfangelsen, men for andre kan det starte en uke eller to tidligere, og ikke bare om morgenen. Svangerskapsrelatert kvalme med eller uten oppkast kan være et problem morgen, middag eller kveld. Omtrent halvparten av gravide kvinner med kvalme føler fullstendig lindring ved begynnelsen av andre trimester. For de fleste andre tar det en måned innen kvalmen avtar. En du heldig så slipper du det helt.

7. Mensen uteblir

Hvis du har en stabil syklus og mensen ikke kommer i tide, kan en graviditetstest avsløre at du er gravid innen du merker noen av de ovennevnte symptomene. Men hvis du har en vanlig syklus eller du ikke kan holde styr på syklusen din, kan kvalme, ømme bryster og ekstra turer på do tyde på graviditet før du innser at du ikke har fått mensen.

8. Høy kroppstemperatur

Hvis du har kartlagt din basale kroppstemperatur, og du ser at temperaturen har har holdt seg høy i 18 dager på rad, er du sannsynligvis gravid.

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. Den avløser den tidligere Babycomp og er genial også som 99,3% sikker prevensjon når det er aktuelt. Du har alt i ett og du trenger ingen eggløsnings- eller graviditetstester. I kalenderen ser du fort når de neste 6 eggløsninger forventes. Ladycomp Baby forutsier neste eggløsning med høy nøyaktighet allerede fra dag 2 i syklusen og gir deg samtidig tilhørende termin, bekrefter deretter eggløsning, markerer om samleie(r) har klaffet tidsmessig med denne og viser eventuell graviditet og termin. Du har full kontroll og kan til enhver tid se tempraturdata i displayet. Disse vises for de siste 12 mnd i kalenderform eller som kurve med markerte, bekreftede eggløsninger. Les mer om Ladycomp Baby