Kan man bli gravid rett etter mensen

Kan man bli gravid rett etter mensen? Ja det kan du. Så, hvis du ikke aktivt prøver å bli gravid, er det alltid tryggest å bruke sikker prevensjon når du har sex, uansett når det er i løpet av syklusen. Det er mulig for deg å bli gravid på denne tiden av syklusen din, men lite sannsynlig. Hvis du har en regelmessig syklus har du vanligvis ikke eggløsning før 14 dager etter den siste dagen av mensen. Men hvis syklusen er uregelmessig, eller hvis du har eggløsning kort tid etter slutten av perioden, så kan du bli gravid fordi du er i ferd med å gå inn i din fruktbare periode.


Slik kan man bli gravid rett etter mensen
Eggløsningen skjer rundt midten av en kvinnes syklus. Hvis du har en 28-dagers syklus så har du vanligvis eggløsning på den 14. dagen, regnet den første dagen i menstruasjonen som den første dagen av syklusen. Hvis menstruasjonen varer i syv eller åtte dager er du bare fem eller seks dager unna eggløsning. Hvis du tenker på at sædceller kan leve i egglederen i to eller tre dager, da har du et smalt vindu hvor du kan bli gravid hvis du har eggløsning litt tidligere enn normalt. Les mer om hvordan vite når du har eggløsning.

Hver dag etter den siste dagen av menstruasjonsblødningen, øker sjansene for å bli gravid. Hvis du har sex annenhver dag de neste 14 dagene, vil du ha en større sjanse for å bli gravid. Les mer om menstruasjonssyklusen dag for dag.