Kan for mye sex påvirke sjansen for å bli gravid?

Nei, men mange par tror de må spare mannens sæd til det nøyaktige tidspunktet for eggløsning, det er ikke sant. Faktisk blir noen par så besatt av timing for sex under eggløsning at de faktisk ødelegger sine sjanser for å bli gravide. Stresse med timing av samleie kan skape kaos på syklusen, og ikke minst i ekteskapet.


Det er en myte å tro at du bør ha mindre sex for å bli gravid. Alle bevisene viser at jo mer du har sex, jo bedre er sjansene dine for å bli gravid. Faktisk, det å ha sex ofte sikrer at sperm i en manns sæd er så sunt som det kan være. Ved å lagre den opp kan redusere bevegeligheten, så ikke bli fristet til å vente med samleie før du har eggløsning, og ikke avstå i mer enn syv dager på rad. Bruker du en BabyComp vil du kunne se nøyaktig når du har eggløsning, og hvilke dager du er fruktbar i din syklus.

Mens det er sant at tettheten av sædceller i hver utløsning avtar med hyppige orgasmer, alt som virkelig betyr noe er at det er noen sædceller i kvinnens eggledere i løpet av tiden for eggløsning. Dette betyr ikke at du trenger å ha sex hver dag når du forsøker å bli gravid. To eller tre ganger i uken er bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *