Hvordan vite når du har eggløsning

Når du har eggløsning har du en sjanse for å bli befruktet. Når at egg blir befruktet, er du gravid! Du er mest fruktbar fra to til tre dager før du har eggløsning, og gjennom dagen for eggløsning. Hvis du vet når du har eggløsning, kan du planlegge å ha sex rundt dette tidspunktet, og øker dermed sjansene for å bli gravid. Her er tre ulike metoder du kan bruke for å finne ut når du har eggløsning.


Telle dager
Den enkleste måten å beregne når du har eggløsning er å telle tilbake. Først finne ut hvilken dag din neste menstrasjon trolig vil starte. Hvis mensen er veldig uregelmessig, vil denne metoden ikke fungerer for deg. Fra den dagen, tell tilbake 12 dager, pluss ytterligere 4 dager. Du er mest sannsynlig å ha eggløsning i løpet av denne fem dagers perioden. Hvis du er en av de mange kvinner som har en 28-dagers syklus, er det en god sjanse for at du har eggløsning på dag 14. Dag 1 er den første dagen i menstruasjonen, dag 28 er den siste dagen før neste periode starter. Hvis du synes det er strevsomt a telle dager, kan du bruke hjelpemiddelet BabyComp. Den vil fortelle deg når du har eggløsning, syklus, og om du er gravid.

Spor og kartlegg kroppens signaler
En mer nøyaktig måte å finne ut når du har eggløsning er å spore mønstre i din kroppstemperatur og i din utflod for en syklus eller to. Det er naturlig og gratis, men krever litt innsats. Hvis du er oppmerksom, og noter deg dette hver dag, kan du begynne å se et mønster som kan hjelpe deg å forutsi når du har neste eggløsning.

Kroppstemperatur

Hvordan vite når du har eggløsning

Hvordan vite når du har eggløsning

Du vil ikke føle endringen, men et par dager etter at du har eggløsning, stiger din basale kroppstemperatur. Din basale kroppstemperatur, eller BBT, er din laveste kroppstemperatur i en 24-timers periode. Denne endringen er bare 0,4 til 1,0 grader Fahrenheit. Du kan oppdage det ved å ta BBT hver morgen med et termometer.

Utflod
Utslippet vil bli sporing er slimet i livmorhalsen, som endres vesentlig i løpet av syklusen. For de fleste av måneden, kan du ha svært lite av det og føler seg tørr. Men når du nærmer deg eggløsning, vil du se mye mer cervical mucus. Det vil være klare, glatte og stretchy – type som rå eggehviter.

Test dine hormonnivåer
Den mest nøyaktige metoden for å forutsi eggløsningen teste hormonnivået. Testene er tilgjengelig på Apotekene uten resept. Denne testen gir deg et positivt resultat dagen før du har eggløsning, og gir deg tid til å planlegge samleier for å forsøke å bli gravid. Testen virker ved å fortelle deg når ditt nivå av luteiniserende hormon (LH) har gått opp, noe som betyr at en av eggstokkene snart vil slippe et egg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *