Hvordan bli gravid med tvillinger

Hvordan bli gravid med tvillinger? Naturlig unnfangede tvillinger forekommer hos ca 1 av 90 fødsler. Under normale omstendigheter er dine sjanser for å bli gravid med tvillinger liten. Fruktbarhets medisiner eller kunnstig befruktning som IVF kan øke sjansene for å bli gravid med tvillinger. Her tar vi for oss du kan gjøre for å naturlig øke sjansene dine for å bli gravid med tvillinger.


Hvordan blir tvillinger unnfanget?
De fleste tvillinger er broderlig. Toeggede tvillinger utvikler seg fra to separate egg. Eneggede tvillinger er sjeldne og skjer som et resultat av bare ett egg som deler seg en gang tidlig i svangerskapet. Toeggede tvillinger blir unnfanget da to egg frigjøres under eggløsningen, mens eneggede tvillinger er mer et tilfeldig lykketreff.

Kan du øke sjansene for å bli gravid med tvillinger?
Ja, det er noen ting som vil øke sjansene dine for å bli gravid med tvillinger, men noen av disse tingene er helt utenfor din kontroll. En familiehistorie med tvillinger vil øke sjansene dine for å bli gravid med tvillinger. Dette gjelder hvis du har en familiehistorie med tvillinger, noe som betyr at noen på din mors side eller fars side av familien har hatt tvillinger, spesielt hvis de hadde toeggede tvillinger. Hvis partneren din har tvillinger i familien sin, hjelper ikke det deg noe. Årsaken er er at det kan være en genetisk komponent som kan føre deg til å produsere mer enn ett egg under eggløsningen. Dette «tvilling genet» kan du ha fra foreldrene. Eneggede tvillinger er ikke arvelig.

Andre faktorer som kan påvirke sjansene for å få tvillinger er din etnisitet og alder. Afroamerikanske kvinner er mer sannsynlig å bli gravid med tvillinger enn kaukasiske kvinner. Asiatiske kvinner har en lavere sjanse for å bli gravid tvillinger. Tvillinger er også mer vanlig hos eldre kvinner.

Ting du kan gjøre for å naturlig øke sjansene dine for å bli gravid med tvillinger:
Ta en folsyre supplement: Det har vært noen få studier som viser sammenheng mellom folsyre og bli gravid med tvillinger. En australsk studie fant at kvinner som tok folat før de ble gravid var mer sannsynlig å bli gravid med tvillinger. Faktisk, ifølge denne studien, kan du ha en 40% eller større sjanse for å bli gravid med tvillinger hvis du tar folat mens du prøver å bli gravid. Noen andre studier har vist motstridende resultater som gjør det vanskelig å si sikkert om folsyre faktisk øker dine sjanser for å bli gravid tvillinger. Likevel hjelper folsyre også å forebygge nevralrørsdefekter, så det er en god idé å ta en folsyre supplement (eller en multi-vitamin med folsyre) selv om du ikke prøver å unnfange tvillinger.

Opp i vekt: En studie publisert i 2005 i Obstetrics & Gynecology fant ut at kvinner som var overvektige hadde en høyere sjanse for å få tvillinger. Kvinner som var høye hadde også en høyere sjanse for å få tvillinger.

Spise meieriprodukter: Ifølge en fersk undersøkelse utført av Dr. Gary Steinman viste at kvinner som spiser melkeprodukter er fem ganger mer sannsynlig for å bli gravid med tvillinger enn kvinner som ikke gjorde det. Det er ikke slik at meieriprodukter øker sjansen for å få tvillinger, men snarere at inntak av melk eller andre meieriprodukter fra veksthormon behandlede kyr øker sjansen for å få tvillinger.

Det å bestemme seg for å bli gravid med en guttebaby eller bli gravid med en jentebaby har en mye større sjanse, og er lettere å forutsi enn det å bli gravid med tvillinger.