Hvordan bli gravid fort

Hvordan bli gravid fort og enkelt uten stress og mas. For mange par er det å prøve å bli gravid bare moro og kos. Og man har alltid en god unnskyldning for å kose seg med partneren sin. Men mens mange mennesker tror at å bli gravid bare vil ta noen få dager, kan det faktisk ta lang tid.


Hvis du har brukt til p-piller eller annen hormonell prevensjon kan det ta tid for kroppen å komme tilbake til normalen. Faktisk opp til 5 måneder. Det kan være veldig frustrerende, så vi har gjort litt research for å finne ut hvordan du kan bli gravid fort. Fra å endre kostholdet til å prøve forskjellige sex stillinger, det er mange måter du kan øke sjansene for å bli gravid.

Så hvis du ønsker å vite hvordan bli gravid fort bør du lese disse 12 tipsene!

1. Sunn diett
Lettere sagt enn gjort selvfølgelig, men å ha et sunnere kosthold og en bedre livsstil er veldig viktig hvis du ønsker å øke sjansene for å bli gravid fort. Regelmessig mosjon og et balansert kosthold vil bidra til å holde kroppen i toppform, og det er behov for å være på sitt beste hvis du skal bli gravid raskt.

Du må sørge for at du spiser fersk frukt og grønnsaker fra de ulike fargegruppene – det er en enkel måte å sørge for at du får rikelig med de viktigste vitaminer og mineraler i kostholdet ditt. Så det betyr blåbær, bringebær, rød paprika, tomater og bladgrønnsaker som grønnkål. Andre matvarer som er ment å være bra for å forbedre sjansene for unnfangelse er mat som inneholde mye sink.

Folsyre er et graviditets moteord, men det er også viktig for kvinner som prøver å bli gravide. Matvarer rike på folsyre er vanligvis grønne – så prøv å spise mer brokkoli og spinat. Spis meieriprodukter, frukt, kjøtt og protein i fornuftige mengder vil også hjelpe deg til å forbedre din helse.

Prøv å ta to eller tre porsjoner med meieriprodukter i kostholdet ditt hver dag, men sørg for at du balansere dette med mye frukt, grønnsaker og magert kjøtt eller fisk. Ideen er å få fordelene fra alle de ulike matvaregruppene! Les mer om hva du skal spise for å bli gravid

2. Ta vitaminer
Det er noen viktige næringsstoffer som kroppen din trenger for å bli gravid. Dette inkluderer følgende vitaminer:

Vitamin E
Sink
Kopper
Panthothenic syre
Kalium
Vitamin A
Vitamin C
Vitamin D
Thiamin B6
Riboflavin
Niacin

3. En sunn vekt
Å være overvektig eller undervektig kan redusere dine sjanser for å bli gravid betraktelig. Så når du prøver å få baby, trenger du å tenke på det. Ideelt bør din BMI (body mass index) være på 20-25. Hvis du er over eller under dette reduseres sjansene for å bli gravid fort. Å være overvektig øker også sjansen for høyt blodtrykk og diabetes under svangerskapet, og kan bidra til komplikasjoner. Besøk din fastlege og se om vekten din kan være en barriere for å bli gravid.

Aldri sulte deg selv uansett hvor raskt du ønsker å bli gravid, å gå ned i vekt tar tid og må gjøres fornuftig. I det lange løp vil det være verdt det.

4. Detox
Detoxing er virkelig en god måte å rense deg selv for giftstoffer som kan lure rundt i kroppen din. Det er et par ting som du virkelig bør kutte ned på, og de er ganske opplagte som røyk og alkohol. Det samme gjelder for partneren din. Røyk og alkohol kan påvirke kvaliteten på hans sædceller.

5. Koffein
Forskere har tidligere antydet at kvinner med fertilitetsproblemer ikke vil ha nytte av å drikke mye kaffe. Angivelig har de som drikker mer enn fire kopper svart kaffe om dagen, reduserte sjansene for å bli gravid med ca 26%.

6. Ha sex regelmessig
Ja det høres opplagt ut, men å ha sex regelmessig er avgjørende for å bli gravid. Hvor mange ganger trenger du å gjøre det før du kan teste positivt for graviditet? Et godt råd er å ha sex to til tre ganger i uken, hver uke, for å øke sjansene dine for å bli gravid.

7. Kjenn din syklus
De fleste leger er enige om at kvinner er mest sannsynlig til å bli gravid i løpet dagen for eggløsning. En kvinne har normalt eggløsning to uker etter første dag i menstruasjonen, så ha mye sex på denne tiden av måneden. Mens sædceller kan leve i opp 6 dager, har et egg mye kortere levetid – de bare i live i 12 til 24 timer etter eggløsning.

8. Gå til legen din
Hvis du har prøvd å bli gravid en stund uten å lykkes kan det være på tide å gå til legen din. De kan gi deg en generell helsesjekke og gjøre tester for å sjekke om det er noen underliggende problemer for deg eller din partner når det gjelder fruktbarhet.

Hvis du bare har så vidt begynt å prøve å bli gravid, så er det fortsatt en god idé å gå til din fastlege med partneren din for å ta en sjekk. Både medisinsk historie og din generelle helse. Du kan diskutere eventuelle bekymringer du har om å prøve å bli gravid, og legen vil gi deg råd om livsstils endringer og måter å øke sjansene for å bli gravid.

9. Forbedre mannens helse
Når det kommer til det å bli gravid fort, er partneren din sin helse like viktig som din. Hvis han forbereder kroppen sin for sunnere sædceller, vil du øke oddsen for å bli gravid fortere.

Som deg, bør mannen prøve å ha et sunt kosthold og passe en sunn vekt, og bør også tenke på mosjon. Han kan også hjelpe sin sædceller til å bli sterkere ved å øke sin daglige dose av vitamin C og vitamin E som kan bidra i utviklingen av sunne sædceller.

Stress kan skade produksjonen av sædceller, så hvis partneren din er engstelig eller stresset kan det være et godt tidspunkt å forholde seg til det – enten ved å gå til fastlegen eller finne en måte å eliminere eller i det minste redusere stress fremkallende faktorer i livet hans.

10. Sex stillinger
Noen sex stillinger er bedre enn andre for å bli gravid. Når sædceller prøver å svømme hele veien opp til egglederne, vær snill og gi dem litt ekstra hjelp med å velge en sex stilling som hjelper dem oppover. Sex stillinger som gir dypest mulig penetrering er gode.

11. Ikke stress
Det å prøve å bli gravid kan være en stressende tid hvis du og partneren din legger for mye press på dere selv, det kan gjøre ting enda vanskeligere. Pass på at du ikke er stresset eller engstelig, det er like viktig som å kutte ut sigaretter, alkohol og ta folsyre.

En studie ved Oxford University har funnet ut at kvinner med stress enzymet hadde 12% mindre sannsynlighet for å bli gravid i løpet av den mest fruktbare perioden av sin månedlige syklus. Hvis du virkelig er bekymret for hva som tar så lang tid, er den beste tingen du kan gjøre å besøke fastlegen din som kan henvise deg til en fruktbarhet spesialist.

12. Hvor lang tid vil det ta for å bli gravid?
Generelt sett tar det for de fleste par (84%) omtrent ett år å bli gravid. For andre kan det ta lengre tid. 92% av alle par blir gravid etter to år med å prøving, men de fleste par rådes til å gå til legen hvis de har prøvd i ett år uten å lykkes. Yngre kvinner er mer fruktbar så jo tidligere du begynner å prøve jo lettere er det å bli gravid. Den tar for den gjennomsnittlige kvinne i begynnelsen av tjueårene fire til fem måneder for å bli gravid.

For kvinner i begynnelsen av trettiårene tar det i gjennomsnitt sju til ti måneder, mens for kvinner i slutten av trettiårene ti til tolv måneder. Statistikken er betryggende selv for dem i slutten av trettiårene. 65-70% blir gravid innen et år.