Hvor lang tid tar det å bli gravid?

Ingen kan si nøyaktig hvor lang tid det tar deg å bli gravid. Men vi kan fortelle deg hvor lang tid det vanligvis tar for par å bli gravide, og hvordan du kan øke sjansen for at det skal gå raskere. Flertallet av par bli gravid i løpet av tre måneder. Din egen tidslinje kan være lenger hvis du er eldre, har visse uvaner som røyking, eller har en tilstand som svekker fruktbarheten.


Av alle par som prøver å bli gravid:
30 prosent blir gravide innen den første syklusen (ca en måned)
59 prosent blir gravide innen tre sykluser (ca tre måneder)
80 prosent blir gravide innen seks sykluser (ca seks måneder)
85 prosent blir gravide innen 12 sykluser (ca ett år)
91 prosent blir gravide innen 36 sykluser (ca tre år)
93-95 prosent blir gravide innen 48 sykluser (ca fire år)

Hvis du prøver et år uten å lykkes, er det smart å søke hjelp fra en fruktbarhet spesialist. Du kan bli gravid på egen hånd hvis du fortsette å prøve, men i tilfelle du har et underliggende fruktbarhet problem, er det best å få hjelp slik at du ikke kaster bort verdifulle år ettersom din biologiske klokke fortsetter å tikke.

Hvis du er 35 år eller eldre, er tiden enda mer verdifull, og bør du få hjelp raskere: Sett opp en avtale med en spesialist hvis du ikke er gravid innen seks måneder. 80 til 90 prosent av alle par blir gravide naturlig. Ti prosent er slutt diagnostisert med infertilitet. 93 til 95 prosent av alle par vil sannsynligvis kunne bli gravid naturlig hvis de prøvde lenge nok. Mange får hjelp tidlig og vil ikke vente for å finne ut om de kan bli gravid naturlig.

En «infertilitet» diagnose betyr ett år med å prøving uten å lykkes hos kvinner under 35 eller seks måneder med forsøk uten å lykkes hos kvinner som er 35 år eller eldre. Når par med fertilitetsproblemer får medisinsk hjelp, klarer en god del av dem å bli gravid. Resten ender vanligvis opp med å vurdere andre alternativer, som sæddonasjon eller adopsjon.

Hvordan påvirker alderen et svangerskap
Jo eldre du blir, jo lenger tid det kan ta å bli gravid. Det er først og fremst fordi eggene har en tendens til å avta i kvalitet med alderen. Det betyr at færre av dem er i stand til å bli befruktet, og vokse til en sunn baby.

Etter ett år med prøving, vil om lag 86 prosent av friske, fruktbare kvinner i tidlige 20-årene bli gravid. Kursen synker til omtrent 63 prosent blant friske, fruktbare kvinner i 30-årene, og 36 prosent blant friske, fruktbare kvinner i 40-årene. Ved alder 45, nær 0 prosent av kvinnene er i stand til å bli gravid naturlig.

Kan jeg bli gravid raskere?

Hvor lang tid tar det å bli gravid?

Hvor lang tid tar det å bli gravid?

Heldigvis, er svaret ja. Her er noen trinn du kan ta for å få fart på sakene. Først finn ut når du har eggløsning. Du kan bare bli gravid når du har eggløsning. Det finnes flere ulike metoder du kan prøve for å hjelpe til med å fastslå når du har eggløsning. Et godt hjelpemiddel er BabyComp. Den vil gi deg svar på når eggløsning skjer, syklus, fruktbare dager og sannsynligheten for gutt eller jente.

Studier viser at par som planlegger sex for å klaffe med eggløsning bli gravid raskere. Den beste tiden å ha sex er fra to til tre dager før eggløsning og gjennom dagen du har eggløsning. I studien er sjansen for par som har tidsbestemte samleier ved eggløsningen høyere enn par som forsøker å bli gravide uten planlagte samleier.

38 prosent var gravid etter en syklus (opp fra 30 prosent)
68 prosent var gravid etter tre sykluser (opp fra 59 prosent)
81 prosent var gravid etter seks sykluser (opp fra 80 prosent)
92 prosent var gravid etter 12 sykluser (opp fra 91 prosent)

I mellomtiden, få kroppen klar for graviditeten. Din generelle og reproduktive helse er begge viktige faktorer for fruktbarhet, så planlegg en sjekk med en lege eller jordmor. Kutt ut røyking, rusmidler, alkohol, og store mengder koffein. Lær deg hvilke næringsstoffer kroppen din trenger for graviditeten og fyll opp kroppen med riktig mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *