Hva du skal spise for å bli gravid

Fra baby gulrøtter til ananas, ekspertenes råd til hvilke matvarer som øker fruktbarheten under alle faser av syklusen din. Her er er hva du skal spise for å bli gravid.


Du har sikkert allerede lest deg opp på økologisk frukt og grønnsaker, kastet bearbeidet mat, og sørget for at du får i deg nok hele korn, magre proteiner og melkeprodukter i kostholdet ditt. Men kan visse matvarer i ulike faser av syklusen forbedre fruktbarheten? Noen eksperter sier ja!

Ulike faser av syklusen krever en kvinnes kropp til å produsere ulike hormoner, og gå gjennom egne prosesser. Så hvis en kvinne ønsker å maksimere sine sjanser til å bli gravid, er det lurt å spise mat som er fordelaktig for hver fase i syklusen.

Hva du bør spise under menstrasjon
Når mensen begynner, kan du føle deg oppblåst, trøtt og humørsyk. Den kan også tappe dine jernlagre. Faktisk mister den gjennomsnittlige kvinnen 30-40 milliliter blod i løpet av tre til sju dager. Jern er knyttet til de røde blodcellene, slik at måten du mister den på er ved blødning. Menstruasjon er en god tid for å huske på å fokusere på matvarer som er rike på jern.

Spis kjøtt, bønner, fisk, grønne grønnsaker og frø. De fleste av disse matvarene er rike på jern, protein eller begge deler, noe som er spesielt viktig hvis du har endometriose eller blør mye. Spis rikelig med paprika, tomater, brokkoli, kiwi, sitrus og andre mat kilder som inneholder mye vitamin C. Vitamin C hjelper kroppen å absorbere jern fra bønner og hele korn.

Styr unna disse matvarene:
Kald mat hvis mensen er klumpete og smertefull, og alkohol, koffein og krydret mat, noe som kan gjøre blødningen enda tyngre.

Hva du bør spise under follikkelfase

Hva du skal spise for å bli gravid

Hva du skal spise for å bli gravid

Under follikkelfase, jobber kroppen din hardt for å utvikle en dominerende follicle, og østrogennivået er på vei oppover. Dessverre, kvinner som sliter med muskelknuter og endometriose har ofte for mye østrogen (en tilstand som kalles østrogen dominans). Grønnsaker som brokkoli, grønnkål, kål og blomkål inneholde en phytonutrient kalt di-indolylmethane (DIM), som kan hjelpe kvinner å forbrenne østrogen bedre. Faktisk, binder DIM til miljømessige østrogener som plantevernmidler og hormoner i kjøtt og meieriprodukter, hjelper å rense kroppen for overflødig østrogen. Bare ikke glem å ha litt olivenolje, avocado, nøtter og frø. Disse matvarer er fulle av vitamin E. Matvarer som støtter follikkelutvikling er nøtter, frø, grønne grønnsaker, belgfrukter, egg og fisk.

Styr unna:
Alkohol påvirker hormonbalansen. Det er også dehydrerende, og tap av vann i kroppen kan gjøre slimet i livmorhalsen for tykk.

Hva du bør spise ved eggløsning
Når du nærmer deg eggløsning, trenger kroppen nok B-vitaminer og andre næringsstoffer for å støtte utgivelsen av egg og fremme befruktning. Sink kan hjelpe med celledeling og progesteron produksjon, og vitamin C er funnet i høye mengder etter at egget er sluppet, og kan spille en viktig rolle i progesteron produksjon også. Essensielle fettsyrer (EFA) er også avgjørende i denne fasen. Den beste kilden er omega-3 fettsyrer fra fisk og fiskeolje kosttilskudd. Disse fettsyrer er best kjent for å fremme blodstrømmen til livmoren, og støtte åpningen, og frigjøre egget. De åpner også opp de små blodårene, noe som kan sikre at du er klar for action. Fiskeolje tynner ut blodet og øker blodsirkulasjonen til kroppsdelene, i tillegg øker fiskeolje testosteron nivået i kroppen, ja kvinner har dette hormonet også, så du kan bli opphisset raskere. Trenger du hjelp til å finne ut når du har eggløsning? Da kan hjelpemiddelet BabyComp hjelpe deg. En BabyComp holder styr på syklus, eggløsning, og hvilke dager du kan bli gravid og ikke.

Spis bladgrønnsaker, hele korn, egg, belgfrukter, kjøtt, fisk (eller fiskeolje kosttilskudd) og drikk mye vann. Vann spiller en nøkkelrolle i transport av hormoner og utvikler follikler. Det hjelper også til med å tynne ut slimet i livmorhalsen, noe som kan gjøre det lettere for partneren din sine svømmere til å komme til sitt mål.

Styr unna:
Sure matvarer som kaffe, alkohol, kjøtt og bearbeidet mat, noe som kan gjøre slimet i livmorhalsen fiendtlig innstilt til sædceller.

Hva du bør spise under lutealfasen
Nå er det på tide å lagre opp næringsstoffer som fremmer cellevekst. Beta-karoten, som ofte er funnet i grønne, gule og oransje matvarer (for eksempel gulrøtter, honningmelon og søtpoteter), bidrar til å holde hormonene i sjakk, og hindrer tidlig spontanabort. Mat som får mye oppmerksomhet i denne fasen er ananas. I tillegg til beta-karoten, inneholder ananas en substans som kalles bromelain, som har vist seg å støtte implantasjonen til sine anti-inflammatoriske egenskaper. Eksperter fraråder å ta bromelain som et supplement, fordi dosen kan være for høy.

Spis varme matvarer som supper og stuinger. Lutealfasen handler om å skape høyere temperaturer for å hjelpe holde på en graviditet.

Styr unna:
Kalde eller rå matvarer, spesielt iskrem og frossen yoghurt. Lutealfasen er en tid når du ønsker å fremme vekst og ekspansjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *