Hjelpemidler for å bli gravid

Det er mange par som sliter med å bli gravide, ofte er det enkle løsninger som skal til for at man skal bli gravid. I tillegg til kosthold og helse er det viktig å holde rede på syklus, eggløsning og hvilke dager du er mest fruktbar. Det finnes flere gode hjelpemidler som kan kartlegge dette for deg. I denne oversikten har vi fokusert på hjelpemidler for å bli gravid.


Når man bestemmer seg for å prøve å bli gravid, er det vanligvis med stor glede og entusiasme at de skrider til verket. Sex uten prevensjon kan føles frigjørende og kan bli mer intimt og meningsfylt. Hvordan man opplever de neste månedene avhenger mye av forventningene til hvor lang tid prøveperioden skal ta. For et friskt og fruktbart par kan det ta opp mot ett år før unnfangelse inntreffer til tross for at paret har ubeskyttet sex på riktig tidspunkt i hver syklus. Statistisk tar det mellom fire og ti måneder for de fleste å bli gravide. Det finnes hjelpemidler som kan øke sjansene for å bli gravid fortere.

Bli kjent med din syklus
Lengde på en kvinnes syklus varier, og er forskjellig fra kvinne til kvinne. Mannens sæd kan overleve i opptil seks dager i kvinnens fruktbare sekret, men det er mest realistisk at den overlever i en til tre dager. Kvinnens egg kan overleve i opptil to døgn, men dør vanligvis i løpet av det første døgnet. Det er innenfor disse tidsrammene at unnfangelse er mulig, og sjansen er større dersom sæden allerede finnes i egglederen ved eggløsningen. Derfor er det viktig at kvinnen er kjent med sin syklus, og vet når egglosning finner sted slik at man kan treffe best mulig i forhold til når man skal ha sex. Det finnes flere ulike metoder og hjelpemidler for å kartlegge sin syklus og finne tidspunkt for eggløsning.

Hjelpemidler for å bli gravid

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby

Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. Den avløser den tidligere Babycomp og er genial også som 99,3% sikker prevensjon når det er aktuelt. Du har alt i ett og du trenger ingen eggløsnings- eller graviditetstester. I kalenderen ser du fort når de neste 6 eggløsninger forventes. Ladycomp Baby forutsier neste eggløsning med høy nøyaktighet allerede fra dag 2 i syklusen og gir deg samtidig tilhørende termin, bekrefter deretter eggløsning, markerer om samleie(r) har klaffet tidsmessig med denne og viser eventuell graviditet og termin. Du har full kontroll og kan til enhver tid se tempraturdata i displayet. Disse vises for de siste 12 mnd i kalenderform eller som kurve med markerte, bekreftede eggløsninger. Prisen tilsvarer ca 10 måneders forbruk av eggløsnings- og graviditetstester, men med den fordel at du har alle data lagret i Ladycomp Baby. Les mer om Ladycomp Baby

BabyComp
Hjelpemidler for å bli gravid

Hjelpemidler for å bli gravid

BabyComp gir grønt lys på sikre dager og rødt lys på fruktbare dager. BabyComp teller dagene i syklusen, dag 1 er første dag i menstruasjonen, og du kan sjekke prognose for de neste 6 dagene. I tillegg vil BabyComp vise dato for neste forventede eggløsning og tilhørende termin hvis egget skulle bli befruktet. Planlegger du graviditet, kan du enkelt markere samleie på en eller flere dager. Når Babycomp har funnet eggløsningen, vil den kunne vise om samleie og eggløsning har klaffet tidsmessig ved at den blinker rødt-gult-grønt etter hverandre. Sannsynlig gravid markeres i normaltilfeller 16-18 dager etter eggløsning og gravid etter ca 18-20 dager, rødt-gult grønt lyser da konstant. Et par trykk og du leser av termin, regnet fra eggløsning. BabyComp gir deg også kjønnsprognose. Et guttesymbol blinker på dager det er høyest sannynlighet for å unnfange en gutt, og pikesymbol på dager det er høyest sannynlighet å unnfange pike. Sannsynligheten er 60-65 %. Du kan bla tilbake 9 måneder for å lese av måledata og datoer for tidligere eggløsninger. BabyComp er et godt hjelpemiddel for å bli gravid. Les mer om BabyComp

Clearblue Eggløsningstest Digital
Måler mengden av hormonet LH i urin. Mengden av dette hormonet øker kraftig i midten av menstruasjonssyklus, og setter i gang eggløsningen. Man starter å måle hormonmengden noen dager før forventet eggløsning, og eggløsning vil mest sannsynlig skje 24-48 timer etter første positive resultat av eggløsningstesten.

Clearblue digital eggløsningstest med dobbel hormonindikator måler mengden av både hormonet LH og østrogen. Gir deg informasjon om dine fire mest fruktbare dager.

Clearblue Fertilitetsmonitor
Denne lagrer opplysninger om hormonmønstrene dine og bruker dem til å lage en personlig fruktbarhetstest til deg. Måler både nivået av østrogen og LH, noe som vanligvis tidfester 6 fruktbare dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *