Eggløsningstest

En eggløsningstest påviser LH (luteiniserende hormon) som er et hormon knyttet til eggløsning. Eggløsningstester sjekker urinen for den delen av molekylstrukturen som LH og hCG har felles, og vil derfor slå positivt ut uansett hvilke hormon av LH / hCG den finner. Eggløsningstester vil altså gjerne gi positivt resultat også når en kvinne er gravid, og ikke bare når hun har eggløsning.


Kjøp eggløsningstest her

Hvordan fungerer en eggløsningstest?
Eggløsningstestene fungerer annerledes enn graviditetstester. Et positivt resultat på en graviditetstest betyr at du er gravid. Et positivt resultat på en eggløsningstest kan bety at du enten er nær eggløsningen, er gravid eller at testen feilaktig har slått ut på noe helt annet. Med en positiv graviditetstest er det ingen tvil, mens en eggløsningstest kun kan gi håp og aldri noe sikkert svar.

Eggløsningstest

Eggløsningstest

Bare tydingen av eggløsningstester kan være utfordrende og kan gi mange usikkerhetsmomenter før man i det hele tatt kommer til problemet om å vite om utslaget kommer av eggløsning, svangerskap eller noe helt annet. Mange eggløsningstester er dessuten ikke like sensitive som graviditetstester. Dette betyr at dersom man er gravid, så vil man trolig få positivt utslag tidligere på en graviditetstest enn på en eggløsningstest. Eggløsningstester er heller ikke like avanserte som graviditetstester. De er derfor mer disponerte for feil og falskt positive resultater. Med digitale eggløsningtester og BabyComp er det ikke rom for tolkning. Disse testene vil gi deg et ja/nei-svar på om du har mye LH i urinen, og om eggløsningen er nært forestående. Kjøp eggløsningstest her

Hvordan bruke en eggløsningstest?
Det finnes to ulike typer av eggløsningstester. Stavtester og strips. For å bruke en stripstest må du samle urinen i en kopp eller beger, mens med stavtester kan holdes direkte under urinstrømmen.

1. Samle litt urin i en ren beholder
2. Hold testen i urinstrømmen eller dypp den i urinen og hold den der i 3-5 sekunder, eller så lenge bruksanvisningen for produktet indikerer det. Sammenlign styrken på de to strekene, eller resultatet i vinduet på digitale tester, etter 3-5 minutter eller så lenge bruksanvisningen indikerer. Les bruksanvisningen for å finne ut hvordan et positivt testresultat skal se ut. Dette kan variere fra produkt til produkt. På tradisjonelle eggløsningstester med en kontrollstrek og en teststrek, må teststreken være like sterk som eller sterkere enn kontrollstreken for at resultatet skal kunne tolkes som positivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *