Bli gravid raskt

På internett vil man finne mange råd og tips om hvordan bli gravid raskt. Det er mange som tilbyr sine råd og tjenester innenfor dette temaet ettersom det er noe de fleste par gjennomgår en gang i livet, og man vil jo gjerne bli gravid så raskt som mulig uten unødvendig stress og kav. Man kan daglig lese om gravidtips og kjerringråd som å stå på hodet, spise sunt, ungå alkohol, stump røyken, ungå overvekt, stress ned, og ha mye sex er bare noen av rådene du får fra de ulike nettavisene og forumene på internett. Det er vel og bra, men alt handler egendlig bare om en ting, at det skal klaffe mellom deg og din partner i det øyeblikk du faktisk kan bli gravid.


Mannens sæd kan overleve i opptil seks dager i kvinnens fruktbare sekret, men det er mest realistisk at den overlever i en til tre dager. Kvinnens egg kan overleve i opptil to døgn, men dør vanligvis i løpet av det første døgnet. Det er innenfor disse tidsrammene at unnfangelse er mulig, og sjansen er større dersom sæden allerede finnes i egglederen ved eggløsningen. Derfor er det viktig at kvinnen er kjent med sin syklus, og vet når egglosning finner sted slik at man kan treffe best mulig i forhold til når man skal ha sex. Det finnes flere ulike metoder og hjelpemidler for å kartlegge sin syklus og finne tidspunkt for eggløsning.

Lengde på en kvinnes syklus varier, og er forskjellig fra kvinne til kvinne. Under vil du finne tre ulike eksempler som gir en indikasjon på eggløsningsdag, og fruktbare dager ved en 26, 28 og 30 dages syklus. Dersom syklusen er regelmessig, kan du se på tidspunktet for forrige syklus’ temperaturøkning, og ha sex på de tilsvarende dagene i denne syklusen.

26 dagers syklus
Eggløsning: dag 12 (10-14)
Fruktbare dager 7-13 (4-15)

28 dagers syklus
Eggløsning: dag 14 (12-16)
Fruktbare dager: 9-15 (6-17)

30 dagers syklus
Eggløsning: dag 16 (14-18)
Fruktbare dager: 11-17 (8-19)

Hvor lang tid kan det ta å bli gravid?
Innen første måned 25 prosent
Innen seks måneder 60 prosent
Innen ni måneder 75 prosent
Innen 12 måneder 80 prosent
Innen 18 måneder 90 prosent

Hjelpemidler for å bli gravid raskere?

Bli gravid raskt

Bli gravid raskt

På internett kan du finne syklusskjemaer og eggløsningskalkulatorer som gir deg en grov beregning for når eggløsning finner sted. Disse kan veare til god hjelp og er man flittig og sørger for å ha sex dagene før og etter beregnet eggløsning er det en god sjanse for at man blir gravid. Det finnes og digitale små apperater som kan måle dette helt nøyaktig. BabyComp er blandt Europas mest solgte produkter på området. BabyComp fungerer både som eggløsnings- og graviditetstest i hver syklus. Den viser også prognose for neste eggløsning. Alle temperaturer og registrerte menstruasjoner lagres og tolkes av BabyCompen. Du kan bla tilbake i tid og se tidspunkt for tidligere eggløsninger. Du vil også kunne se om eggløsningen har uteblitt i en eller flere sykluser. BabyComp viser prognose for eggløsning for de neste seks dagene ved at rødt lys blinker. Hjelpemiddelet Babycomp har dessuten den ekstrafunksjonen at den viser dato for neste forventede eggløsning i begynnelsen av hver syklus. Babycomp vil også vise termindato som hører til eggløsningsdato. Når du blir gravid, vil BabyCompen vise dette med at alle lys lyser ca 18 dager etter eggløsning. Babycomp har også her en ekstrafunksjon: Du kan registrere samleie, og få vite om samleiet klaffet tidsmessig med eggløsning allerede fire dager etter eggløsning. Med en BabyComp får du svar på om alt er i orden med syklusen. Viser BabyCompen grønt i dagene før du får menstruasjonen, vet du at du har eggløsning. Viser den rødt helt frem til menstruasjonen, vet du at det er noe som ikke stemmer.
Andre nyttige artikler
Fruktbarhet
Fertilitetsproblemer
Problemer med å bli gravid
Hjelp til å bli gravid
Tips for å bli gravid
Blir ikke gravid
Jeg ble gravid med BabyComp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *