7 enkle trinn for raskere graviditet

Klar til å bli gravid nå? Da er det lurt å legge litt planlegging bak. Hvilken sex posisjon er best for å bli gravid, eller for å velge barnets kjønn? Følg disse 7 trinnene for å hjelpe deg å bli gravid raskere.


Trinn 1: Slutt med prevensjon i god tid
Har du spist de små pillene siden videregående? Da må du regne med at det kan ta opp til 6 måneder innen eggløsningen kommer. Det gjelder for andre former for hormonell prevensjon også. Selvfølgelig gjelder ikke dette alle, men har man brukt p-piller lenge, kan det ta tid før du får menstrasjon og en stabil syklus. Etter at du har brukt hormonell prevensjon en stund, kan det ta kroppen din noen sykluser for å starte eggløsning regelmessig. Dette gir deg tid til å spore syklusen din ved å finne ut nøyaktig når du har eggløsning, som er nøkkelen for å bli gravid.

Bare husk: Når du slutter å bruke prevensjon, kan du bli gravid når som helst!

Trinn 2: Finn dine fruktbare dager
Uansett hvor ofte du og partneren din har samleie, hvis du hopper over de viktigste dagene i måneden når egget er klart til å bli befruktet, vil du ikke bli gravid. Den største feilen man gjør er ikke å vite nøyaktig når du har eggløsning.

I dag vil de fleste leger anbefaler å bruke en eggløsningstest for et mer nøyaktig tidspunkt for når eggløsning finner sted. Du kan også kartlegge din basale kroppstemperatur (BBT). En eggløsningstest gir deg en forhåndsvarsel om at et egg er i ferd med å bli sluppet, slik at du kan planlegge deretter. En eggløsningstest sporer et luteiniserende hormon (LH) i urinen, noe som skjer om lag 36 til 48 timer før du har eggløsning. En BabyComp er et godt hjelpemiddel som gir deg svar på når du har eggløsning, og dine fruktbare dager.

Trinn 3: Ha sex før du har eggløsning
Sperm kan overleve rundt i livmoren og egglederne i to til tre dager, men ditt egg bare varer i 12 til 24 timer etter at det er sluppet. Så å ha sex før du har eggløsning øker sjansene for at det vil være sperm rundt for å hilse på ditt egg så snart det kommer.

For en typisk 28-dagers syklus (hvor du har eggløsning på dag 14), her er hva du skal gjøre:
– Begynn å ha sex et par ganger i uken så snart din menstruasjon er ferdig. Dette sikrer at du ikke vil gå glipp av din mest fruktbare tid, spesielt hvis sykluslengden varierer fra måned til måned.

– Planlegg å ha sex annenhver dag fra dag 10 i din syklus.

– Når du har et positivt resultat på egglosningstesten eller Babycompen (rundt dag 12), ha sex den dagen og de neste to dagene, disse er dine prima dager i måneden for å bli gravid.

7 enkle trinn for raskere graviditet

7 enkle trinn for raskere graviditet

Trinn 4: Sex
Hva som virkelig fungerer, og hva som er rene myter, her er hva du skal gjøre, samt ting du bør unngå i neste trinn.

– Ligg på ryggen etter sex. Vagina skråner naturlig nedover, og hviler du på ryggen etter sex, gir du sæden et fortrinn på dens svømmetur mot egget. Hva med å holde beina hevet? Det kan ikke skade, men det vil sannsynligvis ikke hjelper noe mer enn det å ligge på ryggen gjør.
– Ha sex før sengetid. Selv om noen kilder rapporterer at sædkvalitet er høyest om morgenen, er sannheten at det er ingen optimal tid på dagen til å ha sex. Men å gjøre det før du legger deg er en enkel måte å sikre at du kan ligge på ryggen etterpå.
– Mens det er ingen sex posisjon som er best for å bli gravid, eller for å velge barnets kjønn, bør du holde deg til en der du vil være på ryggen når det er over.

Trinn 5: Dette bør du unngå ved sex
– Ikke bruk glidemiddel. Noen tenker kanskje at et smøremiddel kan hjelpe sperm flytte seg raskere, men sannheten er at dette faktisk kan hindre graviditet. I tillegg kan et glidemiddel forandre pH-balansen i vagina og redusere spermens mobilitet.
– Ikke bekymre deg hvis du ikke har orgasme. Selv om noen spekulerer i at orgasmer øker oppfattelsen ved å trekke mer sæd inn i skjeden og livmoren, mangler denne teorien vitenskapelige bevis. Men for all del, ha så mange orgasmer du vil.
– Bekymring om mannens boksere og truser. Fordi noen fertilitetsbproblemer hos menn stammer fra en tilstand der temperaturen i testiklene er svært varm, noe som påvirker sperm produksjonen, er det naturlig å tro at mannens boksere eller truser kan kunne hindre unnfangelsen. Men det er ingen god dokumentasjon på at dette er sant.

Trinn 6: Gjør deg klar til å teste
Jo tidligere du vet du er gravid, jo raskere kan du oppsøke lege for å starte svangerskapskontroll, og sørge for at spising, drikking og andre vaner er så sunt som mulig. Selv om du med noen av dagens graviditetstester kan du begynne å teste så tidlig som 10 dager etter at du har eggløsning, vil du få de mest nøyaktige resultater hvis du venter til dagen du forventer å få mensen.

Graviditetstester registrere nivåer av humant choriongonadotropin (hCG) i urinen. Nivåer av dette hormon, produsert av placenta, fortsetter å stige tidlig i svangerskapet. Tester som markedsføres som «tidlige resultater» eller «tidlig respons» kan være mer følsomme på å oppdage lavere nivåer av hCG tidligere. Ved testing for tidlig er sannsynligheten stor for å få et falskt negativt resultat. Hvor testen sier at du ikke er gravid, men du egentlig er det. Hva som skjer er at kroppen ikke produserer nok hCG ennå til å bli oppdaget av testen. Venter du noen dager er sannsynligheten stor for at plusstegnet du leter etter vises på graviditetstesten.

Trinn 7: Hvis graviditetstesten er negativ …
Ble du ikke gravid denne måneden? Ikke få panikk. De fleste par lykkes ikke første gang, mer enn halvparten vil bli gravid etter 6 måneder, om lag 85 prosent i løpet av ett år. Mest sannsynlig, feilberegnet du dine mest fruktbare dager, så partnerens sæd aldri hadde sjansen til å befrukte egget. Vurder en BabyComp for å finne ut nøyaktig når du har eggløsning, og dine mest fruktbare dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *