4 Tips for hvordan bli gravid raskt

Kanskje er du bare veldig ivrig etter å bli gravid, eller du vil at barnet skal bli født til på et bestemt tidspunkt. Her er tips for å gjøre det mer sannsynlig at du vil bli gravid raskt etter at du begynner å prøve. Du vil dramatisk redusere risikoen for visse fødselsskader dersom du begynner å ta folsyre minst en måned før du begynner å prøve å bli gravid. Finn ut hvordan bli gravid og hva annet du kan gjøre på forhånd for å gi barnet ditt en sunn start.


Bestill time til lege og vurder genetisk testing
Du er mer sannsynlig å få en vellykket graviditet hvis kroppen din er klar for oppgaven. For å finne ut om du er i god form for å bli gravid, og for å få vite hvilke endringer som kan hjelpe, planlegg en sjekk med en lege eller jordmor. Det er kanskje ikke mulig å få en avtale med en gang eller å få løst eventuelle helsemessige problemer umiddelbart, men ved å ta disse trinnene så snart som mulig, vil dette hjelpe deg å bli gravid raskere i det lange løp. Avhengig av etnisk bakgrunn og familiehistorie, oppfordres det å vurdere en genetisk screening for å se om du eller din partner er bærere for alvorlige arvelige sykdommer som cystisk fibrose, sigdcelleanemi, og andre. Dette kan være det aller viktigste du kan gjøre for å bidra til å sikre en sunn baby, og alt det krever er en spytt eller blodprøve fra hver av dere.

Finn ut når du har eggløsning
Den største hemmeligheten til å bli gravid raskere er å vite når du har eggløsning. Tenk på egget som en blink og sperm som piler. En av pilene må treffe blink for at du skal bli gravid. Siden du har eggløsning en gang hver menstruasjonssyklus, er det bare noen få dager i hver syklus når sex faktisk kan føre til graviditet. Å vite når du har eggløsning betyr at du og din partner kan identifisere blink og deretter satse på det, i stedet for bare å skyte en haug med piler og håpe å treffe blink. Du kan finne ut når du har eggløsning ved hjelp av et par enkle metoder. Hvis du har uregelmessig menstruasjon i løpet av flere måneder, kan det å finne ut når eggløsningen skjer være vanskelig. Et godt tips er a bruke en BabyComp, den vil gi deg svar på når eggløsning skjer, om man er gravid, og hvilke dager i syklusen man er fruktbar.

Ha sex til rett tid

Bli gravid raskt

Bli gravid raskt

Når du vet når ditt egg vil bli løslatt fra eggstokken, kan du planlegge å ha sex under de mest fruktbare dagene, fra tre dager før eggløsning og gjennom dagen for eggløsning. Sperm kan overleve i tre til seks dager i kroppen din, mens et egg kun overlever i en dag. Det betyr at hvis du har sex på mandag, kan sædceller overleve i egglederne, vente på et egg til og med så sent som Lørdag. Hvis du ikke er sikker på når din fruktbare periode vil være, er dette en enkel tommelfingerregel. Ved å ha sex annenhver dag vil du ha sunn sperm i egglederne hver dag, klar til å trå støttende til når ditt egg blir sluppet. Hvis du ønsker å ha sex oftere enn annenhver dag, er det helt greit. Det vil ikke hjelpe deg bli gravid raskere, men det vil ikke skade heller. Din partner bør ejakulere minst en gang i dagene før din mest fruktbare periode. Hvis han ikke gjør det, kan det være en opphoping av døde sædceller i hans sæd, og døde sædceller kan ikke få deg gravid.

Dette gir din partner super sperm
Sperm har sin beste sjanse til å befrukte et egg når de er sunn, sterk, og rikelig. Flere ting kan hjelpe partneren din få sin sperm i kampform.

1. Kutte ned på alkohol. Studier viser at å drikke daglig kan redusere testosteronnivå, antall sædceller og øke antall unormale sædceller
2. Tobakk og narkotiske stoffer. Disse kan fører til dårlig sperm funksjon
3. Spis nok av viktige næringsstoffer som sink, folsyre, kalsium og vitamin C og D. Det bidrar til å skape rikelig, sterk sperm.

Unngå badestamper, badstuer, og varme bad, ettersom varmen dreper spermcellene. Testiklene fungerer best ved et par grader kjøligere enn normal kroppstemperatur. Jo tidligere partneren din kan gjøre disse endringene, jo bedre: Sperm tar litt tid å utvikle, så forbedringene han gjør i dag vil gi bedre sperm kvalitet for fremtiden.

Hvor lang prøveperiode før du søker hjelp
Hvis du kommer til å bli gravid naturlig, er det svært sannsynlig at det vil skje i løpet av de første tre månedene. 6 av 10 par har blitt gravide innen den tidsperioden. Etter det, hvor lenge du skal fortsette å prøve før du søker hjelp fra en ferilitetsspesialist avhenger i stor grad av din alder. Fruktbarhet avtar når du blir eldre, så hvis du er over 40, få hjelp fra en ekspert med en gang. Hvis du er 35-40, snakk med en spesialist etter at du har prøvd i seks måneder uten hell. Og hvis du er under 35, er det nok greit å fortsette å prøve for et år før du søker hjelp. Selvfølgelig, hvis du har grunn til å mistenke fertilitetsproblemer hos deg selv eller din partner, gå videre og gjør en avtale, da er det er ingen grunn til å vente.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *