12 kjerringråd for å bli gravid

Kjerringråd for å bli gravid. Du har sikkert hørt mye rare tips og råd om hvordan bli gravid fra venner og familie. Kan virkelig enkle kjerringsråd øke sjansene dine for å bli gravid?, eller kommer alt ned til tidspunkt for eggløsning og timing av samleie. Mange sverger til disse metodene som har blitt brukt gjennom mange generasjoner, og hvem vet kanskje det er fordi det faktisk funker? Her er 12 kjerringråd for å bli gravid og helt til slutt hva som virkelig skal til for å bli gravid teoretisk sett.


1. La mannen komme først
La mannen få utløsning først, og deretter kvinnen. Sammentrekningen kvinnen får under orgasmen gjør at sæden skyves lengre inn.

2. Unngå trange bukser
For å fungere best mulig skal testiklene ha litt lavere temperatur enn resten av kroppen. Ved bruk av boxershorts kan testiklene henge fritt, og dermed kjøles de ned.

3. Putetrikset
Noen kvinner mener det fungerer å ligge med en pute under rumpa etter samleie. På den måten unngår du at sæden renner ut. Du bør ligge på den måten i rundt en halvtime.

4. Lån en baby
På Barnimagen forteller en jente at hun slet lenge med å bli gravid. Etter å ha forsøkt i nesten et år, besøkte hun en venninne som hadde en liten baby. Hun holdt på og koste masse med babyen, og kjente en god varm følelse i kroppen. Hun ble gravid ved neste eggløsning. Det er noen som mener at man må mentalt være klar før man klarer å bli gravid…

5. Dropp alkohol
Vi vet at kvinner bør holde seg unna alkohol i selve svangerskapet, men hun bør også avstå mens hun prøver å bli gravid. En studie publisert i British Medical Journal forteller at kvinner som drikker mer enn fem alkoholenheter i uken, reduserer sjansen til å bli gravid med førti prosent.

6. Forbedre mannens sædkvalitet
Nøtter og sardiner bedrer sædkvalitet. Få mannen din til å spise mer nøtter og sardiner. Dette skal øke sædkvaliteten.

7. Urtemedisin
Bidronninggele og ingefær skal visst nok øke fruktbarheten. Bidronninggele fåes kjøpt på helsekostbutikker. Prøv eventuelt å koke opp en hel ingefær, og la det trekke. Siles og drikkes. Du skal ikke gå på slik urtemedisin i mer enn seks uker i strekk. Les og hva du skal spise for å bli gravid

8. Prioritere en morgen økt
Mannens testosteronnivå er høyest om morgenen. Så da er det bare å prioritere en morgen økt! I tillegg sies det at misjonærstillingen er et godt tips for å bli gravid. Denne stillingen gir den dypeste penetrasjonen.

9. Slimløsende hostesaft
Kjøp en flaske slimløsende hostesaft og drikk noen moderate doser i noen dager før eggløsningen. Hostesaften skal visst nok tynne ut kvinnens slim, og dermed finner sædcellene lettere fram til egget. Hostesaft kan hjelpe for å bli gravid. En kvinne har sendt oss et kjerringråd hvor hun sier at slimløsende hostesaft hjalp henne, ikke mindre enn to ganger, for å bli gravid. Hun forteller at hun hadde lest det i et ukeblad. Dette prøvde hun like før eggløsning og er nå en lykkelig mor til to. Hun vil anbefale dette rådet til andre som ønsker å bli gravid, i og med at det var så enkelt og så ut til å fungere. Det er ikke sikkert at dette er svaret for alle som vil bli gravid. Men det er i alle fall forsøket verdt før man tar ytterligere skritt for å bli lykkelige foreldre. Det er ikke noen spesiell medisinsk forklaring på dette annet enn at det er slimløsende medikament som hjelper. Det er kanskje dette som er nøkkelen, sier hun.

10. Drikk grapefruktjuice
Ved eggløsning kan det være lurt å drikke grapefruktjuice. Dette skal gjøre eggløsningsslimet tykkere.

11. Mannen bør unngå varme
Jeg har også hørt at mannen ikke bør ha en varm PC (eller noe annet varmt) på fanget i prøveperioden, fordi varmen dreper sædceller. Kutt ut varme bad, badstu, og solarium.

12. Rumpa opp etter sex
Noen mener det fungerer å ligge med rumpa opp etter samleiet.

Ikke et kjerringsråd men funker som bare det
Over har vi tatt for oss 12 kjerringråd for å bli gravid. Det sies at de kan hjelpe deg, men avslutningsvis tar vi for oss hva som virkelig skal til for å bli gravid. Timing er alt. Sperm kan leve i tre til fem dager, men et egg kun 12 til 24 timer. For å øke sannsynligheten for unnfangelse, er det viktig å ha daglig samleie i dagene før eggløsning, og på den dagen du har eggløsning. En god tilnærming er å ha sex en til to dager før eggløsning, og igjen den dagen du har eggløsning. På den måten er det større sannsynlighet for en sunn tilførsel av sperm i egglederen når et egg slippes.

Selvfølgelig er nøyaktig når en kvinne har eggløsning ikke helt klart. Det avhenger blant annet av lengden på menstruasjonssyklusen. En kvinne har vanligvis eggløsning ca 14 dager før hennes neste periode, ikke midt i syklusen. Hvis du har en 28-dagers syklus, som er gjennomsnittet, så ville du ha eggløsning omtrent halvveis i syklusen din. Men hvis du har en 35-dagers syklus, vil du ha eggløsning rundt dag 21, ikke dag 17. Dag 1 er den første dagen i menstruasjonen. Les mer om hvordan vite når du har eggløsning