10 Prøver å bli gravid tips

Prøver å bli gravid tips. Mens noen kvinner blir gravide raskt og enkelt, kan det for mange kvinner bli en vanskelig, frustrerende og treg prosess. Når man har tatt en beslutning om å prøve å få barn, er det for de fleste par en følelsesmessig og lykkelig periode, men når tiden går uten å bli gravid, øker stresset og man blir veldig urolig for om man vil få det til. Hvis man forstår hvordan din egen og din partners kropp fungerer, vil sjansene for å bli gravid øke betraktelig. Her er tips til dem som prøver å bli gravid.


Et egg vil overleve i 12 til 24 timer etter utgivelsen fra eggstokken, og befruktning er mulig i denne perioden etter eggløsning hvis sædcellene kommer inn i livmoren på denne tiden. Det er mer sannsynlig at egget blir befruktet hvis sædcellene allerede befinner seg i egglederen ved eggløsning. Mens sædcellene kan overleve i opptil seks dager i livmoren før eggløsning, er det mest sannsynlig at de vil overleve i bare en til tre dager før eggløsning for å befrukte et egg. Du har større sjanse for å bli gravid hvis du har sex en til tre dager før eggløsning, samt dagen eggløsning skjer.

10 prøver å bli gravid tips:

1. Tell dager
Hvis din menstruasjonssyklus er vanlig, kan man telle dager i syklus for å identifisere dine fruktbare dager. For eksempel, i en 28 dagers syklus, vil din fruktbare periode vere mellom dag 12 og dag 16 når du har eggløsning. Dette betyr at man teoretisk sett kan bli gravid mellom dag 6 og dag 17, men det er mest sannsynlig å bli gravid mellom dagene 9 til 15.

2. Observer endringer i utfloden
Livmorslimet under din fruktbare periode blir mer glatt, våt og klar. Det kan beskrives som rå eggehvite, dette indikerer at man har eggløsning.

3. Unngå utløsning i dagene fram til din fruktbare periode
For å øke sjansen for å bli gravid, bør partneren din ideelt sett unngå utløsning 2 til 3 dager før din fruktbare periode starter for å øke antall og kvaliteten på sæden.

4. Unngå glidemidler ved sex
Glidemidler kan ha en skadelig effekt på sædcellenes evne til å svømme til målet, så det er best å unngå dem mens du prøver å bli gravid.

5. Orgasme ved sex
Hvis man får orgasme før eller samtidig som din partner får utløsning, vil det alkaliske sekret i livmor og vagina øke, og dette hjelper sædcellenes motilitet. Livmor sammentrekninger som oppstår under orgasme vil også bidra til å flytte sperm opp mot egglederne.

6. Velg en sexstilling som gir dyp penetrasjon
Dyp penetrering av penis i skjeden under sex gir sædcellene en bedre sjanse til å nå målet.

7. Hold penis i skjeden etter utløsning
Hold penis i skjeden så lenge som mulig etter utløsning. Helt til ereksjonen er borte.

8. La tyngdekraften gjøre jobben
Etter sex kan du øke sjansene for unnfangelse ved å ligge flatt i en halv time. Hvis du reiser deg opp med en gang, vil sædcellene i skjeden begynne å lekke ut uten å nå målet. For å hjelpe tyngdekraften ytterligere kan du heve hoftene litt ved å skyve en pute under rumpa.

9. Vekt og kosthold
Å være overvektig eller undervektig har en dramatisk effekt på fruktbarheten din. Et sunt kosthold og regelmessig mosjon øker sjansene for å bli gravid. Les mer om hva du skal spise for å bli gravid

10. Bruk Ladycomp Baby som hjelpemiddel
Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. Den avløser den tidligere Babycomp og er genial også som 99,3% sikker prevensjon når det er aktuelt. Du har alt i ett og trenger ingen eggløsnings- eller graviditetstester. Les mer om Babycomp Baby

For hver menstruasjonssyklus har et fristk fruktbart par omtrent en 20% sjanse for å bli gravid. Denne prosentandelen begynner å synke hvis du er over 35 år. Det er helt normalt for par å bruke opptil 12 måneder å bli gravid mens du har ubeskyttet sex under den fruktbare perioden hver måned.